Pieprz biały, cytrynowy, czarny i zielony- wszystkie rodzaje pieprzu znajdziecie w sklepie internetowym NPS-MIX.
Zapraszamy!
O pieprz
Pieprz jest uprawiany w klimacie tropikalnym i subtropikalnym, głównie w Indiach, Indonezji, Malezji i Brazylii.
Zanim pieprz zdobył popularność w Europie był stosowany na innych kontynentach. W Europie, jako pierwsi, zaczęli go używać starożytni Grecy i Rzymianie. Był on wówczas bardzo cenną przyprawą i, w pewnym okresie czasu, płaciło się za niego złotem tyle, ile ważył.
Pieprz jest dodawany do większości potraw, w tym do mięs, ryb, zup i, w małych ilościach, do deserów.
Pieprz ziarnisty dodaje się na początku gotowania potrawy, a zmielony w dowolnym momencie.
Ten wpis został opublikowany w kategorii
Bez kategorii. Dodaj zakładkę do
bezpośredniego odnośnika.